X-Men

Med Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry, Famke Janssen.

De er børn af atomet, homo superior, det næste led i udviklingen. De var hver især født med en unik genetisk mutation, som i puberteten manifesterede sig i utrolige kræfter: Cyclops (James Marsden) øjne udsender en energistråle som kan lave huller i bjerge, Jean Greys (Famke Janssen) styrke er både telekinetisk og telepatisk, og Storm (Halle Berry) kan manipulere alle former for vejr. Deres vejleder er Professor Charles Xavier (Patrick Stewart), verdens mest magtfulde telepat, og disse priviligerede studerende har lært at kontrollere og bruge deres respektive kræfter for at hjælpe menneskeheden. De kæmper for at beskytte en verden som frygter dem.

I Biograferne:8 September 2000
VHS Leje:6 Marts 2001
VHS Købe:6 Marts 2001
DVD Leje:6 Marts 2001
DVD Købe:6 Marts 2001 / 11 November 2003
Blu-Ray:...
Links:...

 


Inden jeg så filmen, kendte jeg ikke særlig meget til X-Men, og de ting jeg havde læst, gjorde at jeg troede at X-Men var mest for fans af tegneserien. Jeg havde egentlig forventet en temmelig overdrevet fremtids-film, men jeg blev glædeligt overrasket.

X-Men er aldrig forudsigelig og en temmelig spændende film. Selv om emnet er science fiction er det også en actionfilm. Det eneste som irritere mig lidt er at filmen virker som et oplæg til en serie. Man sidder næsten allerede og venter på en 2'er, når den slutter.

Jeg synes at filmen er meget vellykket og vil godt anbefale den til en videoaften. Det skal også lige nævnes at der er nogle ret gode effekter i denne film.

- Henrik Secher