Rocket Brothers

Dokumentar. Med Kasper Eistrup, Mads Tunebjerg, Henrik Lindstrand, Asger Teshau.

I fire år har Kasper Torsting fulgt et af danmarks største rockbands, Kashmir, på nærmeste hold. Med forsangeren Kasper Eistrup i fokus følger vi bandets hårde kamp mod tomheden efter succesen med albummet‚ ’The Good Life’, og den efterfølgende angst for ikke at kunne indfri egne såvel som omverdenens forventninger. Vi er med bandet i studiet, bag scenen og på turné. Vi oplever dem råt for usødet, når de skændes i frustration, når de arbejder intenst med musikken, og når de bare er glade drengerøve. Vi følger dem, mens deres seneste album, ’Zitilites’, langsomt tager form. ’Rocket Brothers’ er et underholdende, intenst og hudløst portræt af en kreativ proces og menneskene midt i den.

I Biograferne:12 December 2003
VHS Leje:...
VHS Købe:...
DVD Leje:8 Juni 2004
DVD Købe:8 Juni 2004
Links:...

 

Med en blanding af intense koncertoptagelser, stemningsmættede scener fra turnéer i udlandet og afgørende beslutninger i studiet, giver ’Rocket Brothers’ et nuanceret, nærværende og personligt indblik i livet og den kreative proces hos et af Danmarks største og mest respekterede rockbands.

Optagelserne strækker sig helt tilbage fra primo 1999, hvor Kashmir just havde udgivet deres forrige plade ”The Good Life”, der indbragte dem 6 Grammy priser, og frem til koncerten på Orange Scene ved dette års Roskilde Festival.

’Rocket Brothers’ følger bandet gå gennem succes og uvished og udfolder de sjove, skæve og følelsesladede sider af dets medlemmer:

-Vi er vidner til, hvordan en depressiv skriveblokade overvindes og bliver til en psykologisk motor i skabelsen af ny musik.

-Vi bliver suget med ind i en skabelsesproces, hvor kun det bedste er godt nok, og tiden synes knap.

-Vi vender gang på gang tilbage til de samme sceniske rum og bliver langsomt klogere på en gruppe mennesker, der modsat mange af nutidens unge har nået et af tidens største mål – berømmelse – ved hjælp af årelang vedholdenhed, en ganske særlig gruppedynamik og ikke mindst talent, primært repræsenteret af bandets forsanger Kasper Eistrup. Han skriver teksterne og er bandets naturlige leder.

Instruktør og fotograf, Kasper Torsting, har gennem fire år fulgt Kashmir i tykt og tyndt. Den alstedsnærværende fotograf; på en gang fluen på væggen og et 5. gruppemedlem, har sneget sig rundt i bandets studie iført strømpefødder og falkeøje. Han har observeret musikernes professionelle anstrengelser for at få det helt rigtige anslag på klaveret, for at få den sidste sætning til omkvædet ud af hovedet, for at orkestrere og sammenflette lydbillederne i én komposition og har oplevet drengenes begejstring, når det lykkedes.

Det er blevet til over 200 timers råmateriale fra turnéer, øvelokaler, forretningsmøder og barer, fra New Orleans, Vesterbro og Vordingborg. I løbet af disse mange måneder, uger, dage og nætter er Kasper Torsting kommet ind under huden på bandet, hvilket udgør tyngden i materialet. I den kontinuerlige samtale mellem Torsting/kameraet og Eistrup, når vi som publikum ind til mennesket bag rockmusikeren Kasper Eistrup og er ét med ham i en række værdige og værdifulde momenter.

’Rocket Brothers’ giver et underholdende, ægte og personligt portræt af Kasper Eistrup, og vi følger hans kamp med først at vriste sig fri af sit forrige værk, for at gå i stilstand, uvished, mørke og til sidst komme ud på den anden side.

 


Foto: Sandrew Metronome Filmdistribution.

 

Instruktørens ord

”Vi sidder i min lejlighed på Nørrebro. Solen rammer ham lige i ansigtet og har lavet nogle underlige rektangulære mønstre på væggen bag ham. Han er forsanger i rockbandet Kashmir. De skal snart i studiet for at indspille deres fjerde plade. Resten af bandet er klar. Pladeselskabet er ved at være utålmodige. Kasper har ikke rigtigt noget klart endnu og har det: ”Af helvede til”, svarer han.

Jeg har fulgt bandet i perioden fra pladeudgivelse til pladeudgivelse. Jeg vil lave et personligt portræt af Kasper Eistrup. Jeg vil fortælle om en ung og smuk mand, der har skabt et stort musikalsk værk, og er bange for at have nået toppen. Tvivlen er til stede. Sårbarheden er til stede.

Jeg vil fortælle om bandet Kashmir, der kan det umulige, men for hvem det ikke er godt nok. Portrættet skal være nærværende i mødet med Kasper, der drømmer og håber, slider og slæber. Det skal være vedkommende, også for mennesker der ikke har noget forhold til musikken.

Jeg er ikke interesseret i at lave en hyldestfilm. Jeg laver en dokumentarfilm. Jeg gør brug af klassiske samt mere innovative arbejdsmetoder og fortælleformer i min jagt på sandhedsøjeblikke og en værdig og præcis videreformidling af disse. Jeg vil undersøge kærlighed, usikkerhed og ambitioner midt i en skabelsesproces.

’Rocket Brothers’ handler om en rockmusiker, der først vrister sig fri af sit forrige værk, går i stilstand, uvished, mørke og - måske - kommer ud på den anden side. Filmen bevæger sig fra et billede af en rockstjerne til et billede af et skabende menneske. Jeg vil gennem filmen afdække kunstneren Kasper Eistrup, og portrættet skal være i øjenhøjde med mig selv og dermed mit publikum.”

Kasper Torsting

 


Foto: Sandrew Metronome Filmdistribution.

 

Kort om bandet Kashmir

Kashmir består af Kasper Eistrup, Mads Tunebjerg, Asger Techau og Henrik Lindstrand. De første tre dannede bandet i starten af 90’erne, da de mødte hinanden på Kastanievej Efterskole i København. I begyndelsen optog de deres sange på kassettebånd og solgte dem til koncerterne, men i 1993 skrev bandet kontrakt med det nystartede pladeselskab START.

Kashmirs første plade ”Travelogue” udkom i 1994 og fik en overvældende modtagelse af såvel musikanmelderne som af publikum. Bandet fulgte pladen op med en danmarksturné og nåede i 1994 at give mere end 60 koncerter.

Efterfølgeren til debutpladen blev indspillet og udgivet i foråret 1996. Kashmir arbejdede sammen med den amerikanske producer Ron Saint Germain, og sammen med ham lavede de pladen ”Cruzential” i Sweet Silence-studiet på Amager.

Den tredje plade, ”The Good Life”, blev udgivet i 1999. Den blev solgt i mere end 100.000 eksemplarer og indbragte Kashmir seks statuetter ved Danish Music Awards 2000. På samme tidspunkt besluttede Kashmir at udvide bandet med et ekstra medlem: De manglede et medlem til den forestående turné – og til bandet i det hele taget – og valget faldt på Henrik Lindstrand.

”Zitilites” (udtales ”City Lights”), Kashmirs fjerde plade, blev udgivet i marts 2003. Pladen er indspillet i bandets eget studie, Petite Machine, og mixet i Sawmills Studio, Bodmin Pill Creek, Cornwall af bandet selv og John Cornfield.

”Zitilites” gik direkte ind på førstepladsen på den danske albumhitliste. Den er nu solgt i 40.000 eksemplarer i Danmark og har bragt bandet på en Europaturné. Endvidere turnerede Kashmir i juni som opvarmning for Depeche Mode-forsangeren Dave Graham.

I øjeblikket turnerer Kashmir Europa og slutter af med at give 4 ekstra koncerter i Danmark primo december 2003.

 

til toppen af siden