Matrix Revolutions

Med Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne.

I det sidste kapitel af Matrix-trilogien står Zions beboere overfor den endelige og afgørende kamp mod maskinerne. Sentinellerne nærmer sig Zion, og truslen om udslettelsen af menneskeheden bliver stadig mere overhængende. Trinity, Morpheus, Niobe og resten af Zions beboere mobiliserer al deres kraft for at holde maskinerne ude, men kan de kæmpe imod, indtil Neo erkender det fulde omfang af sin magt og gør en ende på krigen?

I Biograferne:5 November 2003
VHS Leje:2 April 2004
VHS Købe:2 April 2004
DVD Leje:2 April 2004
DVD Købe:2 April 2004
HD-DVD:30 Oktober 2007
Blu-Ray:25 November 2008
Links: The Matrix * The Matrix Reloaded * Køb DVD hos MovieZoo.dk * Køb HD-DVD hos MovieZoo.dk

 

I den chokerende slutning på ”Matrix Reloaded” tog Neo (Keanu Reeves) endnu et skridt i den rejse mod sandheden, der tog sin begyndelse i den første Matrix-film. Men forandringen fra uvidenhed til erkendelse har drænet ham for kræfter og bragt ham i et vildland mellem Matrix og maskinernes verden. Mens Trinity (Carrie-Anne Moss) våger over Neos komatøse krop, kæmper Morpheus (Laurence Fishburne) med mistanken om, at Den Udvalgte, som han har bygget sin fremtid på, blot er endnu et kontrolsystem skabt af arkitekterne bag Matrix.

I det sidste og eksplosive kapitel i Matrix-trilogien, ”Matrix Revolutions”, når krigen mellem menneskeheden og maskinerne sit voldsomme højdepunkt: Krigerne i Zion – med modige mennesker som Zee (Nona Gaye) og Kid (Clayton Watson) i front – kæmper for at holde sentinellerne ude, mens hæren af maskiner borer sig ind i deres barrikader. Med udsigt til tilintetgørelse kæmper den sidste bastion af mennesker ikke blot for deres egne liv, men også for selve menneskehedens fremtid.

Men et ukendt element ødelægger kampen indefra: Det defekte program Smith (Hugo Weaving) har på snedig vis kidnappet en af Zions beboere, Bane (Ian Bliss). For hvert sekund der går, bliver Smith mere og mere magtfuld. Han er nu uden for selv maskinernes kontrol og truer også med at ødelægge deres imperium sammen med den virkelige verden og Matrix. Oraklet (Mary Alice) tilbyder at give Neo sine sidste råd og forudsigelser, og Neo tager imod, selv om han ved, at hun er et program, og at hendes ord derfor kan være endnu et lag af falskhed i Matrix’ store skema.

Med Niobes (Jada Pinkett Smith) hjælp tager Neo og Trinity længere, end noget menneske har været – en farefuld rejse henover jordens svedne overflade og ind i hjertet af den truende Machine City. I den enorme, mekaniserede metropolis møder Neo den ultimative magt i maskinernes verden – Deux Ex Machina – og indgår en aftale, der er det eneste håb for en døende verden.

Krigen vil ende i nat, og Neo og to civilisationers skæbne er uløseligt bundet sammen med hans fatale konfrontation med Smith.

Alt, der har en begyndelse, har en afslutning.

 


Foto: Sandrew Metronome Filmdistribution.

 

BAG FILMEN

Allerede da den første Matrix-film havde premiere i 1999, var det Wachowski-brødrenes hensigt at lave ikke blot den ene film, men en hel trilogi. Deres tilgang til anden og tredje del af trilogien, ”Matrix Reloaded” og ”Matrix Revolutions”, var at producere dem som én film, men præsentere dem som to. Optagelserne foregik over 270 hårde dage. De begyndte i marts 2001 i Oakland, Californien, og fortsatte i september i Sydney, Australien - sidstnævnte er samme sted, som hele den første Matrix-film blev optaget i 1998.

Til dato har ”Matrix Reloaded” indspillet over $735 millioner verden over og er den film, der har tjent flest penge i 2003. Samtidig ligger ”Matrix Reloaded” nummer 10 på listen over de film, der har indspillet flest penge nogensinde, og den er den første film, der indtjente mere end $100 millioner på én weekend.

”Filmene udforsker søgen efter sandhed, prisen for viden, kampen for at forstå tilværelsen og de ofre, som vi vælger at bringe”, fortæller Keanu Reeves og fortsætter: ”Evolution er et andet vigtigt emne i trilogien. I den første film er det maskinerne mod menneskene, som prøver at befri sig selv for matrixens verden, hvor maskinerne holder dem som slaver. I ”Reloaded” og ”Revolutions” er perspektivet på de programmer, som maskinerne har skabt. Programmerne prøver at gemme sig i Matrix, fordi de frygter tilintetgørelse i maskinernes verden, mens menneskene frygter at blive udryddet af de maskiner, der prøver at ødelægge Zion. I sidste ende er maskinernes overlevelse også truet, og menneskene, programmerne og maskinerne må finde en måde at samarbejde på for at sikre sig overlevelse”.

I slutningen af trilogiens anden del, ”Matrix Reloaded”, ligger Neo i koma efter at have brugt al sin kraft på at ødelægge de angribende sentineller. I ”Revolutions” lærer Neo sandheden om sine kræfter at kende og forstår, hvorfor han kan bruge dem i den virkelige verden. Men også Agent Smiths kræfter er vokset eksponentielt – og til sådan et omfang, at han er en større trussel mod maskinerne end Zions beboere, der kæmper bravt imod dem. Hugo Weaving, det spiller Agent Smith, siger om sin karakter: ”I ”Revolutions” går hans ego grassat. Han har udviklet sig fra at have et ønske om at slippe fri fra Matrix til at have et ønske om at overtage magten over verden”.

Agent Smith og Neo mødes i den endelig kamp: The Super Burly Brawl-scenen. Det tog 8 uger at optage scenen og flere måneders forberedelse. Scenen foregår i øsregnvejr og starter på en oversvømmet gade, hvorefter Agent Smith og Neo fortsætter kampen i luften – ud og ind mellem skyskrabere – og ender i et massivt krater, hvor deres kamp får sin definitive ende. Som sidste gang Neo mødte ham - i ”Matrix Reloaded” – står en enorm mængde Agent Smith-dubleanter klar til at overtage, hvis en af dem bliver slået ud.

 


Foto: Sandrew Metronome Filmdistribution.

 

MEDVIRKENDE

Neo...Keanu Reeves
Morpheus...Laurence Fishburne
Trinity...Carrie-Anne Moss
Agent Smith...Hugo Weaving
Niobe...Jada Pinkett Smith
Link...Harold Perrineau
Officer Lock...Harry Lennix
Persephone...Monica Bellucci
Zee...Nona Gaye
Merovingian...Lambert Wilson
Oraklet...Mary Alice
Sati...Tanveer Atwal
Bane...Ian Bliss
Seraph...Collin Chou
Mifune...Nathaniel Lees
Togføreren...Bruce Spence

 

til toppen af siden