The Matrix Reloaded

Med Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Hugo Weaving, Jada Pinkett Smith.

Efter at han i den første film valgte den røde pille og dermed sandheden og at acceptere sin skæbne som den udvalgte, fortsætter Neo (Keanu Reeves) i ”Matrix Reloaded” sin kamp mod maskinerne. Neo og hans oprørsgruppe finder ud af, at Zion er ved at blive opdaget og ødelagt. Morpheus og de øvrige indbyggere i Zion holder udelukkende modet oppe ved tanken om, at Neo kan redde dem. Han og Trinity (Carrie-Anne Moss) har fundet stor styrke i deres kærlighed til hinanden, men Neo plages af nogle forfærdelige drømme om en grusom skæbne for Trinity. Sammen med flere andre tager Neo, Trinity og Morpheus tilbage til Matrix for at forhindre Zions ødelæggelse og menneskehedens udslettelse. Her møder de stor modstand fra bl.a. Agent Smith (Hugo Weaving), der egentlig burde være tilintetgjort. Men han er begyndt at få menneskelige følelser som eksempelvis vrede og jalousi og har aldeles ikke tænkt sig at opgive sin kamp mod Neo. En kamp Agent Smith endda står meget stærkt i, idet han har fået en evne til at kopiere sig selv i et uhyggeligt stort antal. For at finde styrken til at kæmpe mod maskinerne må Neo endnu en gang opsøge Oraklet (Gloria Foster). Men vil han acceptere de smertelige profetier, hun forudsiger?

I Biograferne:21 Maj 2003
VHS Leje:10 Oktober 2003
VHS Købe:10 Oktober 2003
DVD Leje:10 Oktober 2003
DVD Købe:10 Oktober 2003
HD-DVD:25 September 2007
Blu-Ray:25 November 2008
Links: The Matrix * Køb DVD hos MovieZoo.dk * Køb HD-DVD hos MovieZoo.dk

 

Hvad nu hvis krigen kunne være forbi i morgen. Er det ikke værd at kæmpe for? Er det ikke værd at dø for?
Thomas ”Neo” Anderson (KEANU REEVES) traf en skæbnesvanger beslutning, da han valgte at stille det spørgsmål, som Morpheus (LAURENCE FISHBURNE) og Trinity (CARRIE-ANNE MOSS) havde vovet at stille før ham. Neo valgte at søge og acceptere sandheden. At befri sin bevidsthed fra Matrix.

Alt begynder med et valg.
Nu, i den anden del af Matrix-trilogien, får Neo større kontrol over sine særlige evner, samtidig med at Zion bliver belejret af en hel hær af maskiner. Kun nogle få timer adskiller den sidste enklave af mennesker fra 250.000 vagter, der er programmerede til at ødelægge den del af menneskeheden, der har frigjort sig fra Matrix. Zions borgere holder ene og alene modet oppe på grund af Morpheus forsikringer om, at den Udvalgte vil opfylde Oraklets profeti og sætte en stopper for krigen mod maskinerne. De sætter al deres lid og håb til Neo, men i sit forsøg på at finde en måde at handle på bliver han voldsomt forstyrret af nogle foruroligende visioner om Trinitys fremtidige skæbne.

Vi kan aldrig se længere end til det valg, som vi ikke forstår.
Neo og Trinity, der har fundet yderligere styrke i deres kærlighed til hinanden og deres tro på dem selv, vælger sammen med Morpheus at vende tilbage til Matrix og bruge hele deres arsenal af særlige evner og våben mod de kræfter, der systematisk udnytter og undertrykker menneskeheden. Men inden for Matrix findes der magtfulde kræfter, der forsøger at gendrive teorien om det frie valg og unddrage sig det ansvar, det medfører, mens de lever af andre menneskers emotionelle sandheder.

Valget er en illusion – skabt i relationen mellem dem, der har magt, og dem, der ikke har.
Imens modsætter Agent Smith (HUGO WEAVING) sig Matrix, der vil slette ham fra systemet. Drevet af den menneskelighed, han engang foragtede, vil han gøre alt for at få sin hævn over Neo, som han er ubønhørligt forbundet med.

Hvad vil alle mennesker med magt have? Mere magt.
På sin farefulde færd mod større indsigt og forståelse af konstruktionen af Matrix bliver Neo, der har en afgørende rolle i hele menneskehedens skæbne, mødt af endnu større modstand og en endnu højere sandhed, og samtidig skal han træffe et valg, der er mere urimeligt og fatalt, end han nogensinde har kunnet forestille sig.

Du kom ikke her til for at foretage et valg. Du har allerede valgt. Du er her for at prøve på at forstå, hvorfor du valgte, som du gjorde.
I en sammensmeltning af kærlighed og sandhed, tro og viden, formål og årsag må Neo følge den vej, han har valgt. ”Hvad nu, hvis jeg ikke kan?”, spørger han, ”Hvad nu, hvis jeg svigter?”.

Så ødelægges Zion.

 


Foto: Sandrew Metronome Filmdistribution.
© 2003 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

 

BAG FILMEN

Allerede da den første Matrix-film havde premiere i 1999, var det Wachowski-brødrenes hensigt at lave ikke blot den ene film, men en hel trilogi. Deres tilgang til anden og tredje del af trilogien, ”Matrix Reloaded” og ”Matrix Revolutions”, var at producere dem som én film, men præsentere den som to. Optagelserne foregik over 270 hårde dage. De begyndte i marts 2001 i Oakland, Californien, og fortsatte i september i Sydney, Australien - sidstnævnte er samme sted, som hele den første Matrix-film blev optaget i 1998.

Trilogien, der beretter om, hvor galt det kan gå, hvis man presser teknologien for voldsomt, har i sandheden overskredet den teknologi, der bruges til at producere film. En af de mest fantastiske sekvenser i ”Reloaded” er den 14 minutter lange forfølgelsesscene på motorvejen, der bl.a. involverer spektakulære biluheld, en kamp på livet i en kørende Cadillac, en Kung Fu-kamp og Trinity, der med Nøglemageren på bagsædet flyver mod trafikken på en Ducati-motorcykel. Det tog 7 uger at optage filmen på en dertil konstrueret vej på Alameda Naval Base. En af de andre imponerende og banebrydende nye scener i ”Reloaded” er den, hvor Neo kæmper mod en hær af hundredvis af Agent Smith-kopier. Den grundigt koreograferede scene tog 27 dage at optage. Keanu Reeves fortæller: ”Vi lavede 18-sekunders optagelser med et 180-graders Steadicam, hvor jeg laver over 25 bevægelser. Jeg arbejdede hver dag i 6 uger med 12 helt fantastiske stuntmen”. Til scenen hyrede kampsportskoordinatoren, Yuen Wo Ping, cirka 50 stuntmen, akrobater, gymnaster og kampsportsfolk til at spille en kerne af 12 Agent Smith-kopier, og de blev trænet i hele fire måneder.

I ”Matrix Reloaded” fortsætter Neo den rejse, han i ”Matrix” påbegyndte, da han valgte den røde frem for den blå pille. Keanu Reeves, der spiller rollen som Neo, fortæller: ”Sandheden er ofte skræmmende, og jeg tror, at denne betragtning er et af Larry og Andrews motiver til at lave filmen. Prisen for viden er et vigtigt tema. I den anden og tredje film udforsker de konsekvenserne af, at Neo valgte at lære sandheden at kende. De har lavet ”Reloaded” og ”Revolutions” endnu mere kompakt, provokerende og underholdende end den første film.”

Produceren Joel Silver tilføjer: ”Wachowski-brødrene er utroligt velbevandrede i alt fra filosofi til mytologi og tegneserier, og de temaer, der findes i Matrix-trilogien afspejler deres opfattelse af de tidløse spørgsmål, der gennem historien har drevet menneskets begær efter viden og forståelse. De har skabt en episk historie, fortalt på en visionær måde, der har revolutioneret underholdningsbegrebet. Du kan nyde filmens visionære niveau, men hvis du vil have en oplevelse på et højere niveau, indeholder filmen nogle meget dybe tanker, man kan forholde sig til.”

 


Foto: Sandrew Metronome Filmdistribution.
© 2003 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

 

Medvirkende

Neo...Keanu Reeves
Morpheus...Laurence Fishburne
Trinity...Carrie-Anne Moss
Agent Smith...Hugo Weaving
Niobe...Jada Pinkett Smith
Link...Harold Perrineau
Officer Lock...Harry Lennix
Persephone...Monica Bellucci
Tvillingerne...Neil og Adrian Rayment
Zee...Nona Gaye
Merovingian...Lambert Wilson
Oraklet...Gloria Foster
Nøglemageren...Randall Duk Kim

 


Fotos: Sandrew Metronome Filmdistribution
© 2003 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

 

til toppen af siden