E.T. The Extra Terrestrial

Med Henry Thomas, Dee Wallace, Peter Coyote, Drew Barrymore.

I anledning af "E.T."'s 20 års jubilæum får det klassiske og tidløse eventyr om det lille rumvæsen repremiere. E.T. strander på Jorden og bliver gode venner med den kvikke men lidt generte Elliot. I forsøget på at komme i kontakt med E.T.'s forældre, må de undslippe både videnskabsmænd og militæret, som har deres egne planer med E.T. Steven Spielberg er en af de mest succesrige instruktører overhovedet og har begejstret publikum over hele verden. "E.T." er i anledning af sit jubilæum blevet pudset af og har fået nye forbedrede visuelle effekter og lydside. Der er desuden blevet tilføjet nye scener, som aldrig før har været vist.

I Biograferne:26 December 1982 / 27 Marts 2002
VHS Leje:23 Oktober 2002
VHS Købe:23 Oktober 2002
DVD Leje:23 Oktober 2002
DVD Købe:23 Oktober 2002 / 5 Marts 2003
Blu-Ray:30 Oktober 2012
Links:...

 

DVD Materialet...

Disk 1:

 • Filmmusik af John Williams - en liveoptagelse med et 100 mands stort orkester, der bliver dirigeret af den femdobbelte oscarbelønnede komponist John Williams. Musikken er indspillet i Shrine Auditorium i 2002.

  Speciel børnesektion:

 • En rejse i rummet med Steven Spielberg og E.T. - en interaktiv færd i det hinsides 3D-univers, besøg planeterne i vores solsystem, månen og stjernerne i det fjerne rum. Med et klik beretter Steven Spielberg eller E.T. om holdepladserne langs vejen.
 • E.T. fakta - mere interaktivitet med E.T. selv. Her får du alt at vide om ham!
 • Hjælp E.T. med at finde hjem - sjove og enkle spørgsmål som fører E.T. tilbage til sine egne.
 • Læs med E.T. - historietime.
 • Premieren - bag om scenen optagelser, reportage og interview.

  Disk 2:

 • Udviklingen af E.T. - fra idé til den færdige film. Denne del af disk 2 indeholder desuden mange ikke tidligere fremviste scener fra filmoptagelserne i 1982, blandt andet Henry Thomas (Elliots) prøvefilmning.
 • At skabe E.T. - design dengang og nu, udviklingen fra den oprindelige idé og opgradering af E.T.'s stemme med datatekniske fremskridt i 2002. Interview med Steven Spielberg og teamet, der skabte de visuelle effekter.
 • Musikken - reportage om den oscarbelønnede komponist John Williams og hans lange venskab med Steven Spielberg.
 • 20 år senere med Steven Spielberg - et dybdegående interview med instruktøren, om hvordan hans liv blev ændret efter fødslen af E.T.
 • John Williams dirigerer orkestret - her bliver vi taget med på forberedelserne før koncerten på Shrine Auditorium og den fire minutters lange indledning med liveshow.
 • Sammenføringen - filmmagerne samles igen. Interview og billeder fra premieren.
 • Fotomontage med musik af John Williams - bag-scenen, produktionsfotos og modeller, der bliver gjort klar til Williams musik.
 • E.T. arkiv - en interaktiv udstilling med hundredevis af billeder og skitser etc.
 • E.T. på Universal Studios - tag med på E.T. rundtur hos Universal Studios.
 • Biograftrailer fra 2002.

   

  E.T. Collectors Edition - DVD med 3 discs og masser af ekstramateriale...

  5 Marts 2003 udgiver Universal Pictures en E.T. Collectors Edition, en samling med 3 DVD'er fra en stor klassiker. Her findes både den originale biografversion fra 1982 og den nye biografversion fra 2002. Derudover er der desuden den unikke dokumentar "Tilbageblik" (40 minutter lang). DVD udgaven indeholder DTS lyd på begge biografversioner uden at det skulle påvirke noget af det spændende ekstra materiale. DVD'en sælges til godkendte forhandlere til og med 30 april 2003. Til konsumenterne sælges produktet så længe lager haves i butikkerne.

   

   

  Billeder fra filmen...

   


  Jeg så E.T. første gang i biografen for cirka 20 år siden. Siden har jeg set den et utal af gange på video. Selvom jeg har set den så mange gange og kan historien udenad, må jeg alligevel indrømme, at det var en fed oplevelse at gense filmen. Nye effekter og scener har kun gjort en i forvejen god film endnu bedre.

  E.T. er en utrolig film - den kan begejstre folk i alle generationer. På trods af at den er 20 år gammel holder den stadigvæk - og jeg tror også at den i fremtiden vil være en klassiker. Efter min mening er E.T. en af de bedste film, der nogensinde er lavet. Så benyt chancen til at gense denne uforglemmelige historie.

  - Henrik Secher