Venner For Livet

(THE BANGER SISTERS) Med Susan Sarandon, Goldie Hawn, Geoffrey Rush, Erika Christensen.

I slutningen af 60'erne var Suzette (Goldie Hawn) og Vinnie (Susan Saradon) at finde ved enhver rockstjerne´s arm. De to selvudnævnte ”belles of the rock'n'roll ball” var kendt og berygtet for at ryste jorden under enhver musiklegende de kunne komme i nærheden af, eller får bukserne af – og de har billederne til at bevise det. Det er nu over to årtier siden The Banger Sisters fik deres øgenavn. Vinnie er nu Lavinia, en ærbar forstadsmor, hustru og aktiv i det lokale bybillede. Suzette er, et øget brystmål, samt et par tatoveringer rigere, dog stadig den samme. Da hendes verden pludselig ramler drager hun ud for at finde den ene ven der er i stand til at redde hende, eller i det mindste give hende et par tusinde. Genforeningen af The Banger Sisters er kollisionen mellem to kvinders verdener; den ene der lever i fortiden, og den anden der prøver at flygte fra den. Sammen lærer de værdien af at leve i nuet.

I Biograferne:31 Januar 2003
VHS Leje:3 Juni 2003
VHS Købe:3 Juni 2003
DVD Leje:3 Juni 2003
DVD Købe:3 Juni 2003
Links:...

 

Venner for livet – The Banger Sisters er en amerikansk komedie, som bringer to garvede, hæderkronede, Oscar-belønnede stjerner sammen på det hvide lærred for første gang. Goldie Hawn (f. 1945) og Susan Sarandon (f. 1946) har på hver sin måde sat deres umiskendelige fodaftryk på filmens historie siden 1970, hvor de begge gjorde sig bemærket første gang. At de nu omsider mødes på film, er derfor også historisk, og det er naturligvis et møde, der uundgåeligt slår gnister. I vigtige biroller ses Geoffrey Rush, Erika Christensen, Robin Thomas og Eva Amurri, og filmen er skrevet og instrueret af Bob Dolman.

”Mit eneste krav på berømmelse er, at jeg lod en trillion udbombede musikere komme i bukserne på mig, selv om jeg ikke ragede dem en skid.” – Suzette

”Jeg er faktisk en, du aldrig har mødt før, Suzette, og jeg vil gerne præsentere mig selv for dig. Folk forandrer sig, Suzette. Ikke at det er let; det har det ikke været. Men jeg kunne ikke være den person, jeg var, fordi den person, jeg var, var ikke den person, jeg er.” – Lavinia

For 30-35 år siden var der næppe en rockstjerne (fra Jim Morrison og nedefter), som ikke havde et intimt kendskab til Suzette (Goldie Hawn) og Vinnie (Susan Sarandon). De to groupie-skønheder gik i lag med hver eneste rocklegende, som de kunne hive bukserne af – og de har fotografier, der beviser det. Men nu er det mere end tyve år siden, at The Banger Sisters (det var Frank Zappa, der døbte dem det, hævder filmen) fik deres kælenavn – og siden de sidst så hinanden! Vinnie er nu Lavinia – en pæn småborgerfrue optaget af sin advokatmand og to teenagedøtre, garden parties og velgørenhedsarbejde. Suzette, derimod, er stadig den gamle rapkæftede og pågående dulle og er blevet hængende i L.A.s heksekedel. Men da Suzette mister sit bartenderjob og alt ser kulsort ud, kører hun af sted mod Phoenix for at opsøge sin gamle slyngveninde – den eneste, som måske kan redde hende, eller i det mindste låne hende et par tusser. Da de to atter mødes, er det to diametralt modsatte verdener, der tordner sammen: den ene kvinde lever stadig i fortiden; den anden har totalt fortrængt den. Sammen lærer de på ny det vigtige i at leve i nuet.

Det siger selv, at det er disse to bragende kvinderoller, der bærer filmen. Men derudover er der blevet plads til fyldig og liflig birolle til Geoffrey Rush, der spiller den desillusionerede Hollywood-forfatter, Harry, som også er på vej til Phoenix, på sin helt private, indesluttede mission, og som Suzette samler op undervejs – ikke mindst, fordi han er i stand til at betale for benzin og motelophold.

Ideen til filmen blev fostret for mange år siden af Bob Dolman – inspireret af et par verslinjer i den relativt ukendte Jim Morrison-sang Stoned Immaculate: ”One summer night, going to the pier I ran into two young women. The blonde was called Freedom, the dark one Enterprise.” Og det var først, da Dolman fandt ud af, at de to unge piger skulle være modne kvinder, at der for alvor kom gang i projektet. Dolman har tidligere skrevet manus til Ron Howards Willow (1988) og Far and Away (1992). The Banger Sisters markerer hans instruktørdebut.

DE MEDVIRKENDE:

Suzette...GOLDIE HAWN
Lavinia (”Vinnie”)...SUSAN SARANDON
Harry...GEOFFREY RUSH
Hannah...ERIKA CHRISTENSEN
Raymond...ROBIN THOMAS
Ginger...EVA AMURRI
Jules...MATTHEW CAREY

 

til toppen af siden